FAQ

Skulle du ha frågor, men inte hittar svaret här kan du ringa till oss eller maila.

Vart finns ni?
Vår studio ligger på TREDJE LÅNGGATAN 31 i Göteborg, nära Järntorget och Masthuggstorget.

kartatredjelång

Vad har ni för öppettider?
Måndag – Fredag: 11:00 – 18:00
Lördag: 11:00 – 16:00
Söndag: Stängt

VI har stängt alla röda dagar. Ändringar kan förekomma.

Hur gammal måste jag vara för att få pierca mig?

18 år fyllda: alla typer av piercings/modifikationer

15 år fyllda, med förälder/målsman med på plats: alla typer av piercings, förutom

 • Bröstvårta
 • Genital
 • Surface
 • Örsnibb tjockare än 2,4mm
 • Kinder
 • Anchors
 • Mer avancerade piercings

14 år eller yngre (dock 6 år fyllda som yngst), med förälder/målsman med på plats: endast piercing i örsnibb

Legitimation
För att få en piercing eller modifikation utförd skall du ta med GILTIG (ej utgången) fotolegitimation, t.ex.:

 • Körkort
 • Pass
 • I.D.-kort

Är man under 18 år skall förälder/målsman vara med på plats och BÅDE den minderåriga och förälder/målsman  uppvisa GILTIG (ej utgången) fotolegitimation, t.ex.:

 • Körkort
 • Pass
 • I.D.-kort

Är man under 13 år fyllda och giltig legitimation saknas på kund, skall personbevis tas med och uppvisas. Förälder/målsman måste medha giltig fotolegitimation.

Vi förbehåller oss rätten att neka utförande av piercings eller modifikationer oavsett ålder eller skäl.

Gör det ont att pierca sig?
Kort och gott: Ja, det kommer göra ont.

De goda nyheterna? Inte alls så mycket som du tror!
Våra piercers är utbildade med att använda de mest bekväma metoderna under proceduren och försöker att använda så få verktyg som möjligt då vi anser att det är mest bekvämt.

Du kan själv göra din upplevelse så bekväm som möjligt genom att komma i tid utvilad, med mat i magen och med bekväma kläder på dig.

Bedövning? Vi använder ingen form av bedövning när vi utför piercings, då det inte gör så ont att det behövs.
Har ni använt någon form av bedövning själva, t.ex. Emla, så kommer vi inte att utföra någon piercing och ni kan komma att bli debiterade fullpris för tiden.

”Varför kostar det så mycket?”
De utbildningar vi skickar våra piercers på är inte gratis. Hos oss blir du piercad av en artist som har fått specifik utbildning för att hålla dig säker genom hela proceduren. Du blir även piercad där allt används endast gång och som innehåller sterila smycken och sterila engångssnålar – vilket betyder att nålarna kastas efter varje användning, de omsteriliseras inte. Det hjälper till att försäkra oss om din hälsa och säkerhet hos oss!
Men framför allt; Det är inte dyrt om du tycker att det är värt det!

Varför gör andra studios piercings så billigt?
Vi tar alla försiktighetsåtgärder för att ge våra kunder en säker och hygienisk piercingmiljö. Tyvärr så har den ökande populariteten för piercings även inneburit att antalet personer som utför piercings stigit. Många av dessa personer är långt mer intresserade av att tjäna snabba pengar, än intresserade av er säkerhet och hälsa. För att öka deras vinst drar dessa personer in på saker gällande säkerhet och hälsa och speciellt gällande de smycken de sätter in i er kropp.

Genom att dra in på dessa saker utsätts er hälsa för fara. Om någon erbjuder något som är för bra för att vara sant, då är det troligtvis så. Piercing, när det utförs korrekt, under lämpliga förhållanden med kvalitativa smycken, är en vacker konst i sig. Piercing utfört felaktigt av en ”utövare” som använder smycken av undermålig kvalitet, kan resultera i infektion, ärrbildning eller sjukdomsspridning.

En bra tankeställare: Om du själv eller någon ni bryr er om behöver vård, där sjukvården inte är gratis, söker ni då upp det billigaste alternativet eller det bästa? Genom att lägga några kronor extra direkt så kan man spara in pengar för att fixa till ”en billig deal” senare.
Vi är stolta över det arbete vi utför och återbesök, konsultationer och felsökning för problematiska piercings är alltid gratis för våra kunder.

Påverkar en tungpiercing talet eller smaken?
Nej, en korrekt utförd tungpiercing medför inga komplikationer. De första dagarna efter man har piercat sig är det vanligt att tungan har en viss svullnad, då kan det kännas lite obehagligt att tala mycket, och talet kan bli lite otydligt. Det försvinner så fort svullnaden lagt sig. Smaken påverkas inte av en piercing.

Hur ser ni på piercings och graviditet/amning?
Gällande navelpiercing: Oavsett om piercingen är läkt eller inte skall smycket med fördel tas ur vid första anmärkning av att magen börjar växa. Är piercingen läkt vid borttagning så kan man oftast öppna upp det gamla hålet några veckor efter förlossning genom att använda en ledsticka, även om detta inte kan utföras av kunden själv. Om det inte går att öppna upp kan man med största sannolikhet göra en helt ny piercing. Detta kan variera från person till person. Är piercingen oläkt krävs att man gör en helt ny piercing efter graviditeten.
Som en notis, en del kvinnor som saknar tillräckligt med hud för en navelpiercing före graviditet kan ibland mycket väl vara lämpad för det efteråt.
Det krävs ingen särskild vård för en läkt navelpiercing under graviditet.

Gällande bröstvårtor: Med vår kollektiva och massiva erfarenhet, har vi inte uppmärksammat en enda kvinna som velat amma och inte kunnat göra så på grund av att ha haft en piercing. Mjölkkanalerna är en multiplicitet av porliknande kanaler. Därför är sannolikheten att alla kanalerna blockeras av en piercing lika med noll.
De flesta kvinnor tar bort sitt smycke vid amning, något som vi anser vara mycket lämpligt. Det kan resultera i att viss mjölk kan komma ut genom piercinghålen vid amning, men det är vare sig skadligt eller problematiskt.
Det krävs ingen särskild vård för en läkt bröstvårtepiercing under amning, utöver eventuell amningsvård av bröstvårta.

Gällande att utföra piercing under graviditet: Det är tillrådigt att avstå från alla former av kroppskonst under en graviditet, även om så bara en töjning av en örsnibb. Det bästa är att låta din kropp fokusera på den viktiga, komplexa och krävande uppgift som den redan hanterar.

Vi föreslår en vänteperiod på tre månader efter födsel för att låta kroppen återhämta sig till det normala och återfå fysisk och hormonell balans innan en piercing utförs.
Vidare så föreslår vi att man väntar en längre period innan man gör en piercing i bröstvårtan. Det är rekommenderat och fördelaktigt/viktigt att vänta tre månader efter att man slutat producera bröstmjölk innan man gör en piercing.

Med undantag av vänteperioden på tre månader efter födsel ser vi inga som helst problem med att skaffa en piercing under amning (med det uppenbara undantaget av bröstvårtor). Kroppen är då inte längre under samma sorts krav och påfrestningar som under graviditet.
För piercing i bröstvårtan så föreslår vi att man väntar en längre period innan man utför en piercing där. Det är rekommenderat och fördelaktigt/viktigt att vänta tre månader efter att man slutat producera bröstmjölk innan man gör en piercing i bröstvårtan.

Kan man pierca sig om man har nickelallergi?
Ja det kan man. Vi sätter endast i smycken av titan i nygjorda piercings, vilket är nickelfritt.

Kan jag sola och bada efter jag har piercat mig?
Det är bra om man undviker sol och bad de första fyra veckorna efter man har piercat sig. Framförallt solarium och simbassänger, som är väldigt orena miljöer.

Hur töjer jag mitt öra?
Hur man går till väga när man töjer sin piercing är väldigt personligt, för vissa går det jättelätt, medan andra kan få hålla på ett bra tag innan de kommer upp i den storlek de vill ha.
Bra att tänka på: Töj alltid din piercing när du är varm, exempelvis efter duschen/badet. Töj din piercing från ”båda hållen” så att hålet inte blir skevt och ha inte för bråttom! En piercing som töjs för snabbt riskerar att bli sårig och infekterad, och risken för ärrbildning ökar givetvis om du trycker på för fort!
Läs mer under Stretching.

Vad är surface anchors? Utför ni det?
Surface anchors, även kända som Dermal Anchors, Dermals, Microdermals, Singlepoint piercings, etc, är en kombination mellan implantat och piercing där smycket ”ankrar” sig fast under huden, där endast en disk utanpå huden syns.

Denna metod gör sig mer anpassad på placeringar på kroppen som t.ex. bröstet, nacken och armarna då smycket sitter i endast ett hål jämfört med en vanlig piercing som sitter i två hål genom huden.

Principen med dessa smycken är att man kan sätta dem nästan vart som helst på kroppen och det är en sanning med modifikation. Surface anchors är ett mycket bra alternativ till så kallade surfacepiercings, då läkningen kan förkortas och förenklas i och med ett bättre anpassat smycke, något som vi med erfarenhet instämmer med.

För Surface Anchors gäller 18 år fyllda med giltig legitimation.

Läs mer under Anchors.

Måste man boka tid för att pierca sig eller har ni ”drop in”?
Vi tar ”drop in” kunder i mån av tid, men vill du vara säker på att få göra en piercing en viss tid eller dag så ring eller kom förbi och boka en tid för säkerhets skull.
Tidsbokningar har företräde.

Vid tidsbokning – Kom gärna 15 minuter före avsatt tid för att fylla i hälsodeklarationer och välja eventuellt smycke.

Vad är scarification?
Scarification är när man skär i huden, oftast med en skalpell, för att skapa mönster med hjälp av ärr.
Hur djupt man skär är beroende på vilken kroppsdel man arbetar på.
Exakt hur det färdiga resultatet blir är svårt att svara på, då alla har olika förmåga till ärrbildning. Detta är även beroende på placering. Vissa får väldigt kraftiga ärr som reser sig över övriga huden, medan andra får väldigt svaga ärr.
Eftervården på en scarification är också olika beroende på vilket resultat man vill uppnå.
Vi ser helst att man håller god kontakt med oss under läkningen.

Vi utför scarification endast på tidsbokning.
För Scarification gäller 18 år fyllda med giltig legitimation.

Läs mer under Scarification.

Vad är ASAP och APP?
ASAP, Association of SAfe Piercing, är en idéell förening som verkar för att höja nivån på hygienen och medvetandet hos både utövare och kunder.
ASAP fungerar även som ett forum i branschen för media och myndigheter.

APP, Association of Professional Piercers, är moderskeppet till ASAP och bildades 1994 i USA. De arbetar främst i USA, men har internationella medlemmar.

Ett medlemskap i ASAP eller APP visar inte på att man kan utföra en piercing på ett korrekt vis, utan att man som utövare valt att arbeta efter en viss standard där man valt att hålla nivån så högt som möjligt.

För mer information, se ASAP och APP