MEDUSA

 

 

Medusa – kallas placeringen i mitten av överläppen och följer huvudsakligen riktlinjerna för labretpiercings. De kan ha något längre läktid än en labret och kan vätska sig något mer de första dagarna.  En sak man tittar efter gällande placeringen av denna piercing är att frenulum-strängen på insidan av överläppen inte går för långt ned på insidan, då detta kan orsaka obehag och komplikationer.

Angående svullnad; Ibland kan svullnaden på en Medusa vara snabb och markant, men går oftast ned väldigt snabbt. Ibland kan man få en tjock fläck runt piercingen inom några ögonblick. För att minska svullnaden efter piercingtillfället kan du hålla munhålan kall genom att suga på is, äta isglass eller dricka isvatten. Sov gärna med en extra huvudkudde de första nätterna för att minska svullnaden på nätterna.
Efter några dagar kan ert initiala smycke komma att sticka ut likt en antenn, men försök att stå ut med detta så länge som möjligt och prata med er piercer om ni känner att det orsakar problem för er. Även om detta oftast inte stämmer för labreter, så kan en Medusapiercing ibland bytas ut mot en kortare stav innan läkningen är över om längden skulle hindra läkningen. Er piercer kan avgöra vad som blir bäst i er situation.

<- Tillbaka till Orala