KIND

 

 

Kindpiercings är mindre vanliga än andra orala piercings, men har vunnit mycket popularitet tack vare populärkultur som amerikanska TV-programmet L.A. Ink och de är även en möjlighet för en annorlunda utsmyckning. Smycket kommer så klart att vara längre och läkningen är oftast förlängd på grund av tjockare vävnad och mer muskelrörelse. Likt en mouchepiercing bör man vara aktsam i placeringen för att undvika områden som ändras för mycket när man ler.
Piercings i kinderna kan även svullna något mer än vanliga placeringar i läpparna, så var aktsam och kyl ofta. De har även en avsevärt längre läkningsperiod än vanliga piercings i läpp och man får räkna med en läkningstid på minst 4-6 månader.
Kindpiercings bör inte placeras längre bak än den första kindtanden, för att undvika öronspottkörteln och dess kanaler.
Tänkvärt för dessa piercings är att de i stort sett alltid lämnar synliga och markanta märken efter sig, om man skulle tröttna på dem och plocka bort dem. Vissa skaffar kindpiercings just av denna anledning, då man får ”konstgjorda” smilgropar.

Likadant för alla orala piercings, försök inte att lämna dem tomma under längre perioder. Läppar, tungor och kinder tenderar att dra ihop sig väldigt snabbt, oftast inom en halvtimme. Om ni behöver dölja piercingen, pröva med en ofärgad plast-retainer avsett för detta ändamål.

<- Tillbaka till Orala