ÖRSNIBB

 

 

Örsnibben kan med lätthet kallas för världens vanligaste piercing och anses därför av många inte ens vara en piercing. Smyckesutbudet sträcker sig från tunna ringar till stora pluggar och tunnlar i diverse material, eller kombinerat.

När hålet väl är läkt kan man, om man vill, töja upp det till lite tjockare storlekar, oavsett om man vill ha ringar eller pluggar. Det viktigaste då är att inte stressa igenom töjningen utan ”skynda långsamt” så att man inte riskerar att spräcka hålet.
Man kan som oftast byta upp sig till tjockare smycken med ungefär 1 månads mellanrum, men det finns även så kallade töjsmycken eller stretching kits som man kan använda sig av. Då kan man själv sköta om töjningen och töja lite varje dag, men det är ändå viktigt att inte stressa.

En av de vanligaste frågorna vid töjning av öronsnibbarna är om hålen växer ihop, skulle man tröttna på dem. Hålet växer aldrig ihop helt och hållet, men drar ihop sig så att man endast ser en prick på snibben. Detta varierar dock från person till person och beror på hur pass ”bra” man har töjt. Har man töjt sitt hål upp till 10mm eller större finns risken att hålet inte drar ihop sig helt om man skulle ta bort smycket.

Barbarella Body Piercing utför aldrig någon piercing med en så kallad öronhålspistol. Om någon vill göra hål på dig med en pistol ska du genast gå därifrån!

Vi använder en steril engångsnål som är framtagen specifikt för piercing. Öronhålspistoler går inte att sterilisera, vilket gör att risken för blodsmitta ökar drastiskt.

Det gör mycket ondare att pierca sig med en öronhålspistol, då kroppen tillfogas onödigt stor skada då man gör ett hål med ett trubbigt smycke som slås genom kroppen. De smycken som sätts i med öronpistoler sitter oftast väldigt tätt, och tillåter inte örat att svullna.

Varianter på den traditionella örsnibben är horisontell och vertikal örsnibb. Båda dessa varianter är extremt svårläkta och är väldigt anatomiberoende. Just den vertikala tar extra lång tid att läka då den även passerar genom broskvävnad.

Vertikal Örsnibb

<- Tillbaka till Öra