Kvinnliga genitala

Klitoriskappa
Detta är utan tvekan en av de mest populära genitala piercings utförda i vår studio för personer med vagina. Den ser inte bara bra ut, utan kan även ge stimulans till den som bär den. Den är enkel att få utförd och läker som de inre blygdläpparna (notera likheten av hudens textur och färg), men kan vara känsligare vid beröring. Det förekommer vissa rykten angående spontana och plötsliga orgasmer till exempel bara genom att gå osv., men dessa är troligtvis överdrivna eller i alla fall förhållna till de första dagarna. Denna piercing kommer inte att ändra ditt liv, men den kan göra det lite roligare.

Piercings i kappan kan göras antingen horisontellt eller vertikalt, beroende på anatomin hos den som blir piercad. De skiljer sig både i tillvägagångsätt och rekommenderat initialt smycke, även om de är lika i konceptet.

Den horisontella kappan ligger platt emot kroppen, placerad så att kulan på ringen vilar ovanpå klitoris, och kan stimulera framför allt med tyngden av kulan på själva klitoris.
För att vara anatomiskt anpassad för den horisontella kappan, så måste du ha en kappa som går utanför de yttre blygdläpparna när dina ben är ihop. Med andra ord så får inte dina yttre blygdläppar täcka eller klämma ihop kappan när du sätter ihop dina ben. I annat fall kan ringen vridas, vilket kan förlänga eller omöjliggöra läkningen och kan få piercingen att läka snett. Generellt så är detta även väldigt obekvämt. I vissa fall kan en oval ring mildra några av dessa besvär.

Om din klitoris göms under din kappa (att du inte kan se den utan att behöva dra kappan bakåt) så kommer du inte att få så mycket stimulans ifrån den horisontella kappan. Din kappa kommer att hamna mellan kulan och din klitoris, vilket dämpar stimulansen. Själva piercingen kan läka bra och vara estetiskt tilltalande, men om du vill känna den är den vertikala ditt val.

Den vertikala kappan är ett bättre alternativ för de flesta gällande anatomi och upphetsning. Den kan utföras med en ring, men vi anser att både läkning och stimulans är bättre med en böjd stav. En ring måste vara tillräckligt stor i diameter för att kunna gå från toppen av kappan till kanten och sedan sticka ut från kappan med samma längd. En ring i den vertikala kappan kommer att sticka rakt ut från kroppen likt en navelpiercing. Om bäraren har en stor kappa (och därför en större ring) eller bär kroppsstrumpor eller tighta byxor kan ringen vridas i sidled och få den att läka snett, ärra och/eller smärta. Även här kan en oval ring vara ett bättre alternativ.

Stavar å andra sidan, ligger emot kroppen och är därför mer kompatibla med tighta kläder. De är oftast även mer stimulerande. Utförd korrekt vilar den nedre kulan på klitoris medan den övre kulan och själva staven skapar ett tryck på klitorisskaftet. Ju större kula eller tjockare smycke, desto mer kan du känna.

Längden på staven beror på anatomin på individen, men brukar ligga mellan 10mm och 18mm. Kappan skiljer sig enormt i storlek från person till person. Tjockleken bör vara minst 1.6mm, men tjockare stav kan med fördel användas för bättre stadga och stimulans. Man kan med fördel töja ut denna när den väl har läkt, till större storlek.
Kapp-piercings som sätts för djupt har en benägenhet att göra ont, ärra, svullna kraftigt och inte läka. De som placeras för ytligt tenderar att växa ut.
Den ideala placeringen för en horisontell kappa är mot basen av själva kappan och inte bakom linjen där den går samman med kroppen. Kanalen bör vara placerad mot spetsen av kappan, så att kulan på ringen vilar i nivå med klitoris. Diametern på ring är vanligtvis mellan 12mm och 16mm.

Den ideala placeringen för en vertikal kappa är med ingångshålet strax under spetsen av kappan, med staven framträdande under kanten av kappan. Genom att sätta in en tops under din kappa och föra upp den mot spetsen av kappan kan du se vart ingångshålet placeras. Detta är även ett bra sätt att kontrollera om du kan ha en vertikal kappa. Får du inte in topsen så att 2/3 av toppen försvinner, bör du inte genomföra en vertikal kappa.

Piercings i kappan har en benägenhet att läka ganska så snabbt, speciellt om du blötlägger den med varm saltlösning varje dag. Försök att undvika påfrestningar och lek med din piercing, både från dig själv och andra, under de första två veckorna och undvik kroppsvätskor under hela läktiden. Detta hjälper dig att läka din piercing något snabbare.
En del kvinnor kan svullna eller blöda under första dagarna, speciellt om man dricker alkohol, tar stimulerande medel, koffein eller aspirin eller tunnar ut sitt blod på annat sätt. Varm saltvattenslösning kan mildra eventuell irritation. Kontrollera kulorna på staven periodvis, så att de sitter kvar, då hud som fastnar mellan kula och stav kan göra riktigt ont. Och om du använder vibrator, sätt den på lägre volym första gången!

Inre blygdläpp
De inre blygdläpparna, eller inre läpparna, är de hårlösa veck som går ut ifrån botten av klitoriskappan och som omger den vaginala öppningen. Det är oftast väldigt enkelt att genomgå en piercing här, då huden är så pass mjuk och tunn. De har även en väldigt snabb läktid (4 – 8 veckor) då området har hög blodtillförsel och är utformat för att stå emot påfrestningar som sex och barnafödsel. De kan ibland blöda lite initialt och kan svullna något under de första dagarna. Du kan mildra eventuell smärta och kliande genom att blötlägga med varm saltlösning och därigenom fortskynda läkningen. Ta det dock varligt med användandet av havssalt eller kosher salt, då sockret i bordssalt kan leda till svampinfektioner.

Försök undvika att cykla och/eller bära stringtrosor, kroppstrumpor eller tighta jeans de första dagarna. Sex är inte förbjudet, men du kommer troligtvis att läka snabbare om du avstår ifrån det de första två eller tre veckorna. Se dock till att undvika alla former av kroppsvätskor, även vid oralsex och även om du är monogam.

Inre blygdläppar är generellt sett mer visuella än stimulerande, men vissa kvinnor känner att de blir upphetsade av att känna smycket gnida mot insidan av den motsatta blygdläppen. Vikten av ringen kan även dra ned blygdläppen, vilket vissa tycker är skönt. Detta gör dem även mer synliga och kan göra din klitoris mer framträdande.

Vi rekommenderar en ring på minst 2.0mm i tjocklek. Tunnare än så kan riva i huden, speciellt om man leker med den. Tyngden av en tjockare ring kan eventuellt förlänga läkningen och ömma mer. När piercingen väl är läkt kan man sätta i större smycken, då huden är väldigt lätt att töja. På grund av detta, så bör du undvika stavar och hästskor, då kulorna eventuellt kan åka igenom.

Inre blygdläppar kan göras som enskild piercing, men ser även utmärkta ut som ett, eller flera, par. Däremot rekommenderar vi inte att du försöker läka två stycken på samma sida om de sitter tätt ihop. Huden emellan dem kan nypas och svullna upp extra. Försök istället att läka en på varje sida, eller den första och tredje om du skulle vilja ha tre på endera sidan. Den enda begränsningen av hur många du kan göra är storleken av din blygdläpp. En del kvinnor har upp till sex stycken eller fler, medan andra kanske inte kan ha en enda.

Yttre blygdläpp
Yttre blygdläppar är de lite tjockare, oftast hårtäckta skinnvecken som skyddar kappan och de inre blygdläpparna. De kallas ibland för de ”yttre läpparna”.
Fastän de sitter så pass nära de inre blygdläpparna, så läker de yttre på ett helt annat sätt. På grund av tjockleken av vävnaden man piercar, kan läkningen vara besvärlig och ligga mellan 2 och 6 månader. Om du väger mellan inre och yttre blygdläppar, ha i åtanke att de inre känns mindre att göra och läker mycket snabbare, i motsats till vad du kanske tror.
Båda piercingarna utförs med en tång som lätt håller fast huden och håller den spänd när nålen snabbt går igenom vävnaden. Smycket sätts i efteråt i änden av nålen.

Vi rekommenderar att man börjar med en ring på minst 2.0mm i tjocklek, med en tillräcklig diameter så att ringen inte nyps eller vrids när du sätter ihop låren. Kvinnor med stora lår kan med fördel överväga en annan piercing, då läkningen kan vara särskilt svår för dem. Den idealiska yttre blygdläppen för en piercing har liknande form som de inre, med en definierad kant på vävnaden. Kvinnor med ”uppblåsta” eller platta yttre blygdläppar kan med fördel tänka om gällande deras val av piercing.

Fourchette
Denna piercing är placerad där de inre blygdläpparna möts baktill, under den vaginala öppningen. Många personer, men inte alla, har en tydlig nypbar kant av hud där som passar väl för ett smycke.

Val av smycke är liknande de till inre blygdläppar. En ring på 2.0mm eller 2.4mm är oftast det bästa valet, med en tillräckligt liten diameter för att inte vara i vägen under läkning. För att minimera eventuellt tryck vid sex, brukar en del kvinnor använda en stav under läkning. Med den typen av smycke måste kulorna vara tillräckligt stora för att inte åka igenom piercingen.

Tekniskt sett så läker en Fourchette väldigt fort, men på grund av påfrestningarna den kan få utstå kan förlänga läkningen markant. Vissa sittande positioner, kroppsstrumpor, tighta jeans, stringtrosor och cykling kan alla utsätta piercingen för smärtsamt tryck. Läkningen kan även förlängas av för mycket sexuell aktivitet, speciellt vid vaginal penetration. En del kvinnor (och deras partners) älskar känslan av när smycket rullar in i vaginalöppningen vid penetration, men man bör vara väldigt försiktig, samt undvika kroppsvätskor, tills dess att piercingen är läkt.

Klitoris
Denna piercing är faktiskt väldigt sällsynt och misstas av många för en piercing i klitoriskappan. De flesta har faktiskt inte anatomin för en piercing i själva klitoris och det är ungefär 90-95% av alla vaginor.

För att kunna skaffa en piercing i klitorishuvudet måste den vara tillräckligt stor för att ett smycke skall kunna få plats. Den bör vara minst 6mm bred och vara fullt synlig. Om man bara kan se en del av den titta fram under lite tightare hud i kappan, så är den inte kompatibel.

Det ideala smycket för denna piercing är en ring med tillräckligt liten diameter för att sitta bekvämt mellan de yttre blygdläpparna. Tjockleken på ring varierar beroende på storleken av klitoris, men 1.6mm eller 2.0mm är att föredra. Om det finns tillräckligt med utrymme mellan toppen av klitoris och kappan kan man utföra piercingen vertikalt med en stav, förutsatt att tillräckligt små kulor används.

Klitoris består av tätt packade nerver, så denna piercing kan vara väldigt känslig att utstå. Detta är så klart även anledningen till att kvinnor väljer en klitorispiercing. Väldigt många nerver = väldigt mycket stimulans!

Om du funderar på att skaffa en piercing i klitoris, kontrollera först att du har anatomin för den. Se även till att du hittar en piercer du litar på. Om den blir utförd fel kan man förlora känseln, men den brukar återkomma när man tar bort smycket.
Se till att vara säker på vad det är du vill ha och varför. Detta är inte en piercing att stressa in i.

Triangel
Likt klitorispiercingen kan en korrekt utförd Triangelpiercing vara intensiv att utföra och stimulerande att ha. Likt klitorispiercingen är Triangelpiercing en väldigt avancerad och allvarlig piercing.

Visuellt ser piercingen ut som en lågt sittande horisontell piercing i klitoriskappan. Smycket stimulerar genom att sätta tryck inifrån och ut på klitorisskaftet. Klitorisskaftet kan du känna genom att ta tumme och pekfinger och klämma kappan bakom klitoris och röra huden upp och ned. Den hårdare ”staven” av vävnad som går upp och bak mot venusberget är klitorisskaftet.

Även om denna piercing låter lockande, så är det inte många som kan ha den. Det avgörande kriterierna är liknande de för den horisontella kappan. Själva kappan måste vara stor och tillräckligt framskjutande från de yttre blygdläpparna när benen sitter ihop. Kraftigare yttre blygdläppar eller större innerlår kan komma i konflikt med placeringen av smycket och kan omöjliggöra läkningen.
Vidare så måste klitorisskaftet gå att dra ut ifrån kroppen, du måste kunna ta tag med dina fingrar runt den, annars kan den vara omöjlig att genomföra.

Triangelpiercingen är en avancerad piercing att utföra och det är inte alla piercers som har kunskapen, eller viljan, att utföra den. Om du funderar på att skaffa den, konsultera med din piercer först. Be dem kontrollera att du har den anatomiska möjligheten att kunna ha den. Triangelpiercingen är inte en piercing man skall ta med en klackspark. Var säker på att både du och din piercer vet vad ni gör. Görs den dåligt kan den vara väldigt smärtsam och eventuellt omöjlig att läka. Korrekt utförd kan den vara väldigt elegant och extremt stimulerande.

Christina
Christinapiercingen är en vertikal surfacepiercing som går genom huden på mons pubis, eller venusberget. Den är placerad vid spetsen av de yttre blygdläpparna och har samma visuella form för de yttre blygdläpparna som den vertikala klitoriskappan har för de inre. Denna piercing är mestadels estetisk, mer än stimulerande.

Böjda stavar är det mest passande smycket och extra längd på staven är att föredra då svullnad är ganska vanligt i detta område.

Christinapiercingen har likt de yttre blygdläpparna ganska långsam läkning och kräver vård mellan 3 – 9 månader.
Den har en benägenhet till att emigrera och stötas bort (växa ut) och kan lämna tydliga ärr från dess rörelse. Om du vill ha denna piercing måste du ha en tydlig och nypbar flik där dina yttre blygdläppar möts, ungefär som kanten på en navel.
Om du rakar dig i detta område måste du även vara väldigt försiktig med detta under flera månader, då rakkräm/lödder och stubb inte går bra ihop med oläkta piercings.

Princess Diana
Denna piercing är identisk med den vertikala klitoriskappan, med skillnaden att den sitter på sidan av kappan, i motsats till mitten. Den utförs oftast i par, men, är du osymmetriskt byggd med mer vävnad på ena sidan av din kappa än den andra, kan en Dianapiercing vara ett bra alternativ.
Den placeras oftast i vinklarna kl. 10 och kl. 2, men kan även göras kl. 9 och kl. 3 beroende på anatomin. Många kvinnor har oftast inte en så pass vid kappa för dessa placeringar, så Princess Diana är inte alls lika populär som den vertikala kappan, men det finns de som har både och.
Piercingen fick sitt namn från den första kunden som den amerikanska piercern Elayne Angel utförde den på. Att de kom att kalla den Princess beror på att prinsessan Diana hade varit på TV då, och de lade till det för att ge kvinnlig kunglighet lite uppmärksamhet i piercingvärlden.

Smycke för denna piercing är vanligtvis en böjd stav, precis som för den vertikala kappan. Minimum i tjocklek, och den vanligaste, är 1.6mm, men i vissa fall kan man sätta 2.4mm.

Princess Albertina
Denna piercing är, som namnet antyder, den kvinnliga motsvarigheten till Prins Albertpiercingen. Princess Albertina går in i urinröret (öppningen mellan klitoris och vaginalöppningen) och kommer ut genom den tunna hinnan mellan urinröret och den övre väggen av den vaginala kanalen.
Detta är en väldigt sällsynt piercing och utförs endast på kunder med större och tydliga urinrörsöppningar.

Placeringen av denna piercing är avancerad och det är inte alla piercers som utför den. Finner man någon som gör den, kan det vara väl värt det, då många kvinnor finner den tillfredställande. Smärtan är oftast minimal.

Smycket är oftast en 2.4mm ring med en diameter tillräckligt liten för att vara diskret vid vaginal penetration. Då vaginal penetration sätter tryck på ringen så får det även den att rotera i piercingen och stimulerar på så sätt nerverna i urinröret.

Om du inte redan har åtnjutit urinrörslekar är det svårt att avgöra om du är en bra kandidat för denna piercing. Du bör troligtvis pröva det först innan du bestämmer dig för själva piercingen.

<- Tillbaka till Piercings