Manliga genitala

 

 

Prins Albert
Prins Albert, även kort och gott kallad PA, är den vanligaste av genitala piercings i penis. Namnet kommer ifrån legenden att drottning Victorias make, likt sina likar, bar en ”klädring” i tippen av sin penis. Denna kunde så knytas fast runt hans ben och på så sätt ”eliminera” den där pinsamma bulan i hans moderiktigt tighta byxor. Huruvida detta är sant eller inte debatteras det flitigt om.

Själva piercingen består av en ring eller hästsko (circular barbell), som går in i urinröret och ut på undersidan där ollonet möter skaftet. Även om denna piercing ser skrämmande ut till en början, så är det en av de enklaste att få utförd och ännu enklare att läka då vävnaden man går igenom är väldigt tunn men väldigt stark. Då piercingen ofta kommer i kontakt med urin, som är sterilt för din egen kropp och fungerar som en effektiv och naturlig tvättprodukt, så läker den väldigt bra. Sköter man om den så läker den oftast helt på 4-9 veckor. Säkert sex är så klart en nödvändighet under hela läkningen och tänk på att all form av lek kan vara irriterande under de första veckorna. (Se Skötselråd: Manliga genitala för råd om läkning).

Vi rekommenderar att man börjar med en ring på 2.0mm eller 2.4mm och sedan töjer om man så önskar. Den här huden är så pass elastisk att det eventuellt kan töja sig självt, speciellt om man bär tyngre smycken. Det är inte ovanligt att se 5mm, 6mm, 8mm eller större storlekar i Prins Albert. BallClosureRingar eller hästskor är oftast de mest komfortabla smyckena under läkning, men böjda stavar är även ett senare val. Du bör kontrollera så att kulan vid urinrörsmynningen är större än själva mynningen, så att den inte riskerar att åka in i urinröret. Detta kan vara väldigt obekvämt och kan orsaka skvättningar. Se till att kontrollera så att gängade kulor sitter åt bra med jämna mellanrum, så att du inte riskerar att tappa dem någonstans där de inte bör vara.

Många undrar hur piercingen kommer att påverka när man kissar. I många fall så påverkas det inte mycket mer än lite droppar. För andra kan det vara nödvändigt att antingen hålla i smycket på ett specifikt sätt medan man kissar, eller så får man sitta ned. Många märker ingen skillnad i deras rutiner förrän de börjar töja upp till större storlekar.

Många män funderar över hur den känns när den väl är läkt. Prins Albert kan vara ganska så stimulerande då den går igenom urinröret. Många män vet inte hur skön stimulans av urinröret kan vara, förrän de har prövat det. En PA kan även vara förhöjande för personen i mottagande änden, både med den extra längden och för hårdheten.

Prins Albert är ett ganska så säkert val. Om du funderar på att ta steget med din första genitala piercing, så är denna ett utmärkt val att börja med. Den är enkel att få, enkel att läka och känns bra för alla inblandade.

En Omvänd PA är som en halv Apadravyapiercing utan en PA. Piercingen går in genom urinröret, som en PA, men går ut på översidan av ollonet, oftast i mitten. Läkningen liknar mest den hos en apadravya och är något längre än läkningen för en normal PA, då vävnaden man piercar är tjockare.

Piercingen görs med en ring på minst 2.4mm i tjocklek, med extra utrymme i diameter för eventuell svullnad och erektion. Att redan ha en PA utesluter inte att man kan skaffa en Omvänd PA, då båda två utgör en Apadravya. Man kan bära separata ringar genom varje piercing, eller kombinera dem båda med en stav för effekten av en Apadravya.

Alla manliga genitala piercings kan börja blöda lite de närmaste dagarna efter piercingtillfället. Det är därför rekommenderat att man tar det extra lugnt dessa dagar.

Ampallang
Allmänt sett kommer denna ursprungligen ifrån Östindonesien och Mikronesien och är den horisontella motsvarigheten till Apadravyan, likaså en stav genom ollonet på penis. Den kan placeras antingen ovanför urinröret eller igenom, men då piercingen är både starkare och mycket enklare att läka då den går igenom urinröret, finns det oftast ingen fördel med att placera den ovanför. Sett till smärtan så är det ingen skillnad, men urinet fungerar som en naturlig tvätt, vilket påskyndar läkningen. Många piercers vägrar på grund av detta att utföra Ampallangpiercings som inte går igenom urinröret.
Smycket bör vara en stav i minst 2.4mm tjocklek, generellt lite längre än för en Apadravya.

Apadravya
Apadravyan är en vertikal piercing genom ollonet. Historiskt så finns det spår av minst så  långt bakåt i tiden som Kama Sutra och sägs ha varit väldigt populär i södra Indien.

Apadravyan är traditionellt placerad i mitten från sida till sida, med piercingkanalens början i sänkan på ovansidan av ollonet, för att sedan gå igenom urinröret och ut på undersidan där en PA normalt är placerad. Mängden hud i denna piercing är ganska så stor, så även fastän den genitala vävnaden har snabb läkningstid, kan denna piercing ta flera månader att läka. Innan piercingkanalen är fullt läkt kan det ta upp till ett år. Alternativt kan en PA eller Omvänd PA lätt utökas till en Apadravya. Oavsett vilken man har från starten, så är en del av kanalen redan läkt, vilket minskar läkningstiden överlag för den andra piercingen.

Avhållsamhet är tack och lov inte nödvändigt under hela läkningstiden, men ju längre man avvaktar desto bättre. Försök istället att undvika alla former av lek under den initiala perioden då man kan vara öm. Detta brukar vara några veckor. Efter det är det bara att pröva sig fram och se vad som fungerar. Likt andra genitala piercings föreslår vi att en kondom används för alla typer av sex, oralsex inkluderat, under läkningens varaktighet. Detta gäller även om du har en enda partner.
Som med andra genitala piercings anser många att fördelarna för både bäraren och dess partner/s väger tyngre än den energi det tar att skaffa och läka piercingen.

Vi föreslår att man börjar med en stav som är minst 2.0mm, då tunnare smycken kan skära mot den ömtåliga vävnaden, speciellt under sex eller hårdare lek. Den initiala staven bör vara tillräckligt lång för att tillåta både svullnad och erektion. Väl läkt tycker vissa att en kortare stav är skönare, då den ger mer tryck, medan andra vill ha lite mer längd eller större kulor. Beroende på de ställningar du använder, kan den här piercingen vara användbar för stimulans av både g-punkt och prostata. Din partner kommer att tacka dig, igen och igen.

Dydoe
Denna piercing görs oftast i par och är små stavar som går igenom kanten på ollonet. Det är ingen vanlig piercing, då bäraren måste ha en tydlig kant för att kunna läka dem. Även om man har en tydlig kant, så är risken för emigrering ganska stor.
Vi rekommenderar inte denna piercing till män som inte är omskurna.
Dessa piercings har faktiskt ryktet om sig att att hjälpa till att ersätta en del av den förlorade känseln från omskärelse.

Stavar, böjda eller raka, har använts i så små tjocklekar som 1.6mm för den här piercingen, men för att motstå den press från normal sexuell aktivitet och för att minska risken att stötas ut, rekommenderar vi inget tunnare än 2.0mm.

Frenum
Detta är den första genitala piercingen för många män, då den inte är lite skrämmande som en PA och mindre intensiv än många av piercingarna i ollonet. Den har en klassik look och kan ”byggas ut” med fler, likt en stege, både mot toppen och mot basen av skaftet.

Den traditionella Frenumen går igenom den lösa skinnmassan på undersidan av skaftet, under frenulumsträngen. Piercingen bör gå igenom området med lite överflödigt köttig vävnad ungefär 25mm ifrån ollonet och inte, som den felaktigt brukar placeras, genom den för tunna strängen mellan skaftet och ollonet. Piercingen kan sedan upprepas, med lagom avstånd, längs hela skaften, på vilken/alla sidor, tills du får slut på utrymme.

Placeringen av den traditionella Frenumen är oerhört viktig, då det är ett av de mest känsliga områdena av penis. En effektiv Frenum kan öka stimulansen hos bäraren, så väl som hos deras partner(s).

Det smycke vi sätter i från början är en stav på minst 2.5mm. Tunnare smycke kan riva sönder huden under sex, samt kan öka risken för att piercingen emigrerar (stöts ut).
Längden på staven brukar vara 10mm, men detta kan variera. Ett alternativ, väl läkt, är en ring stor nog att vika över ollonet, men tillräckligt liten för att hållas på plats bakom ollonkanten vid erektion (som en inbyggd kukring). Om detta är ditt önskade resultat, kan du överväga att placera den strax framför den traditionella placeringen.

Pung/Hafada/Scrotum
Scrotumpiercingen görs igenom de yttre hudlagren av pungen och kan placeras i princip vart som helst. Den ”traditionella” placeringen är på endera sidan av säcken, över testiklarna. Dessa så kallade Hafadas sägs ha utförts som en övergångsrit i arabvärlden, då pojkar blev män, för att se till att testiklarna höll sig nere. Trovärdigheten i denna historia är dock osäker, men det är en oerhört attraktiv piercing!

När man väljer smycke är ring det absolut vanligaste och mest passande valet, även om stavar, både böjda och cirkulära (hästskor) kan fungera. Vi rekommenderar en tjocklek på minst 2.0mm, med en diameter på minst 12mm. En tjocklek på 3.2mm är acceptabelt, men tjockare än så kan försvåra läkningen på grund av vikten av smycket. Men väl läkt kan både större storlekar och vikter vara roligt!

Pubic
Pubic är en surfacepiercing vid roten av penis. Sett ur ett stimulerande perspektiv är denna piercing mer för din partners njutning än för dig som bär den. I missionärställning anser många att denna är en klitoriskittlare.

Läkning för Pubic följer de riktlinjer för surfacepiercings och kan vara både förlängd och oförutsägbar. Då det är en surfacepiercing och den kan få utstå ganska mycket friktion och tryck, så är chanserna att få behålla den på lång sikt inte så goda, då de tenderar att växa ut allt eftersom. Det smycke vi rekommenderar är en surfacebarbell, som i grova drag ser ut som en häftklammer. Detta smycke minimerar dock fördelarna för din partner.

Motsatsen till denna piercing kan göras på undersidan av penis, där skaften möter pungen. Denna piercing kallas oftast för Lorum eller låg Frenum. En rak stav är oftast det bästa valet av smycke för denna piercing, då den uppför sig till stor del som en Frenum.

Guiche
En Guiche, på engelska uttalad geesh, liknar en scrotumpiercing men är placerad mellan baksidan av pungen och anus. Läketiden är något längre än för en Scrotum, då den är mer utsatt för slitage från att sitta, promenera osv. Den kan vara svår att läka med normala aktiviteter, men blir närmast omöjlig att läka om du funderar på att spendera mycket tid på cykel, häst eller motorcykel.

Placeringen är väldigt viktig för denna piercing om du vill ha maximal stimulans. Den bästa placeringen motsvarar ungefär prostatans läge (den manliga g-punkten!), där tyngden ifrån smycket kan stimulera. Detta kan vara en väldigt sensuell piercing oavsett läggning och kan även vara rolig för din partner att leka med.

Smycket är oftast en ring på 2.4mm i tjocklek, även om böjda stavar och hästskor kan falla vissa i smaken. Detta är även en underbar piercing att töja, men se upp för stöten från en ring med stor diameter i full sving!

Förhud
Dessa piercings är normalt placerade så att ringarna är i toppen av penis när förhuden är framrullad. Då huden är så pass tunn kan de läka ganska så snabbt, men då det kan vara mycket rörelse i det området kan man lägga läketiden på ca 2 – 3 månader. Smärtan bör vara minimal för dessa.

Ringar på 2.0mm eller 2.4mm rekommenderas som initiala smycken. Tunnare smycken kan riskera att riva upp huden vid slitage från normalt sex. Tjockare smycken kan vara för tungt i en nygjord piercing och därigenom förlänga läkningen. Denna piercing är dock ganska så lätt att töja väl läkt, så alla ni som anser större vara bättre kan sova lugnt.

<- Tillbaka till Piercings