SPECIFIKT OM GENITALA PIERCINGS

Eftervården för genitala piercings är likadana för de flesta andra piercings, med antiseptiska tvålar som rekommenderad rengöringsprodukt. Genitala piercings är några av dem som läker snabbast, förutsatt att du sköter om dem, så de är ofta väldigt enkla att ta hand om. Följ råden under Skötselråd.

Blötläggning med varm saltlösning kan underlätta läkningen och mildra piercingen.
Ta en matsked havssalt i en liter vatten och koka upp. Häll sedan upp det i ett shotglas eller engångsmugg och håll det över piercingen. För vissa piercings kan det vara lättare att blöta en kompress och hålla emot piercingen. Blötlägg så ofta du kan, i alla fall en till två gånger dagligen, under de första två veckorna. Detta hjälper även att minska smärta och kliande. Se till att använda havssalt än andra salter som t.ex. bordssalt, då bordssalt kan svida mer och även orsaka svampinfektioner.

Sex

Sexuella aktiviteter bör undvikas under de första två veckorna, men det är inte förbjudet under hela läkningstiden. Om du har sex under den perioden, se till att inte utsätta din piercing för onödigt stora påfrestningar och se till att tvätta rent din piercing efteråt. Detta gäller även för bröstvårtor. Skyddat sex under första månaden är att rekommendera.

Undvik utbyte av kroppsvätskor! Män bör använda kondom som inte är spermiedödande för att undvika riskeer för infektion. Oskyddat oralsex bör undvikas under hela läkningstiden, då det är ett av de enklaste sätten av skaffa sig en smärtsam infektion.

Många personer har sex för tidigt. Om din piercing blir öm eller irriterad, blötlägg med saltlösning då brukar problemeet lösa sig. Lyssna till din piercing och din kropp. Det är det enklaste sättet att upptäcka om du missköter eller utsätter din piercing för större påfrestningar än du borde.

Kvinnor

För en del kvinnor kan de antiseptiska tvålarna vara för starka och då kan varma saltlösningsbad vara ett bra substitut, kombinerat med koksaltsköljning. Steril koksaltlösning kan du köpa på Apoteket, och kan även vara bekvämt för en sval sköljning under dagen.

De flesta kvinnor får vare sig blåmärken eller blöder från genitala piercings, men det är en möjlighet och inget farligt om det skulle inträffa. Som med de flesta irritationer kan varm saltlösning både kännas bra och underlätta läkningen.

Gällande Princess Albertina piercingen, se till att urinera efter rengöring eller sexuell kontakt, oral eller vaginal, för att rensa urinröret.

Män

Tvål och andra rengöringsprodukter kan vara irriterande för ditt urinrör. Om piercingen går igenom urinröret, som Prins Albert, Omvänd Prins Albert, Apadravya och Ampallang placerad långt fram, se till att urinera efter rengöring för att rensa ut eventuell rengöringsvätska. Urinering efter sexuell kontakt har samma effekt.

Var förberedd på att din piercing kan blöda, speciellt P.A., Omvänd P.A., Ampallang och Apadravya. Om det är möjligt, försök att ha ett bandage/kompress runt piercingen under de första 1-3 dagarna och byt bandage när det är nödvändigt. Vissa kan blöda väldigt mycket, speciellt under första natten, men det är fullt normalt. Sterila bomullskompresser kan köpas på Apoteket. Det underlättar att undvika blodförtunnande medel så som alkohol, aspirin och andra stimulanter under läkningstiden.

<- Tillbaka till Skötselråd