BROSKHÅL I ÖRAT

Det finns mängder av olika placeringar i brosket man kan göra och ännu fler val av smycken till dessa piercings, men alla ser vi olika ut och alla kan således inte ha alla piercings. Har man en specifik piercing eller placering i åtanke så tittar vi självklart på detta innan vi utför en piercing, så att det kan fungera bra anatomiskt och har förutsättningar för att läka bra.

Dessa piercings är dock väldigt tryck- och stötkänsliga och man bör vara extremt noga med att ta hand om dem.

  • Sov på andra sidan.
  • Prata i telefon på andra sidan och undvik headset och hörlurar som kan komma i kontakt med din piercing.
  • Långt hår? Ha det uppsatt på den sidan, var extra försiktig när du borstar håret och undvik hårprodukter då dessa kan vara väldigt irriterande.
  • Byt örngott ofta.
  • Husdjur? Håll dem borta från sängen.
  • Bär man glasögon kan det påverka placeringen, så det kan vara bra att ha sina glasögon med vid piercingtillfället.
  • Munskydd i dessa pandemitider kan även dessa påverka läkningen, så man får ändra sitt tänk i av- och påtagning av dessa.

HELIX/ÖRONKANT

En av de vanligare öronpiercingarna efter örsnibben är öronkanten, eller helix som den även kallas, och kan varieras i vinkel beroende på hur öronkanten är formad.

Smycken till denna piercing kan varieras mellan stav och ring. Man kan även töja hålet och använda tjockare ringar eller tunnlar.
Med stav läker dessa i regel bättre än med ring, då ringar rör mer på sig och är lättare att komma åt. Men det är viktigt att inte gå med för lång stav för länge, då det i sin tur kan leda till problem, så håll god kontakt med er piercer.

FORWARD HELIXIMG_8314

Denna piercing är placerad i öronkanten längst in mot huvudet och är väldigt beroende av anatomin på personens öra, huruvida man kan ha den eller inte. Vissa kan ha flera stycken, medan andra kanske inte ens kan ha en.

Smycken för denna piercing varierar beroende på formen på örat och på vinkeln den är placerad i, men både stav och ring förekommer.

Har under de senaste åren fått ett uppsving efter att en och samma bild cirkulerat på nätet, med tre stycken Forward Helix, som därefter kommit att kallas för Triple Forward Helix. Många misstar detta för en enda piercing, men det är tre stycken.

saphiretregusright-1TRAGUS

Tragus –  kallas den lilla fliken/flärpen som sitter vid hörselgången i örat och är en diskret och vacker piercing, som vuxit i popularitet de senaste åren.

Denna piercing är dock inte optimal att bära tillsammans med öronsnäckor/headset.

CONCH

Denna piercing sitter mitt i öronskålen och kan vara både diskret och iögonfallande beroende på vilket smycke man väljer att bära.

I standardhål kan en glittrig sten varieras med spetsar beroende på tillställning. Har man ett töjt hål kan man välja mellan både pluggar och tunnlar.
Vinkeln på denna piercing kan även den varieras och anpassas med olika smycken.

DAITHIMG_8331

Daith sitter i det innersta vecket i hårdörat och är en annorlunda men stilfull piercing.

Ringar är absolut vanligast till denna placering, men även hästskor kan sitta vackert.
Vill man vara riktigt diskret med denna piercing så kan även en bananabell fungera, väl läkt.

ROOK

Denna piercing sitter genom ett av vecken i hårdörat och kan bäras med både ring och böjd barbell.

Då denna piercing går genom brosket har den en längre läktid än t.ex. örsnibben men med rätt skötsel och sunt förnuft läker den bra.
Tänk gärna på att använda ert andra öra då ni ska prata i telefon, då det kan irritera under läktiden.

INDUSTRIAL

En Industrial är i dess rätta mening ett smycke som går genom två eller flera hål och är visuellt en mycket häftig piercing som kan varieras på många sätt.

Smycke som sätts i från början kan vara en lång barbell som går igenom minst två hål, eller korta stavar. Vad som lämpar sig bäst är olika från person till person. Alla piercings är inte genomförbara på alla, så om ni är intresserade av denna piercing är ni välkomna in så vi kan se vad som passar ert öra.

IMG_5405

Detta är några av de vanligaste piercings vi utför i brosket. Är du intresserad av något som du inte hittar här? Hör av dig så kan vi säkert hjälpa dig.

<- Tillbaka till Öra