ÖRA

gunÖrsnibb

Örats hårddelar (broskhål)

Det finns ett stort spektra av spännande valmöjligheter när det kommer till piercings i brosket i form av position, vinklar, förbindelser och val av smycken. Att bära dem ser helt underbart ut. Men, på grund av öronbroskets extrema känslighet och långsamma återhämtning är konstant eftervård grundläggande för att läka. Många personer har varken information eller tålamod för att läka dem framgångsrikt.
Om du är intresserad av att pröva, så kan vi hjälpa dig med informationen. Tålamodet är upp till dig.

De många varianter man kan göra är beroende mestadels på formen av ditt individuella öra. Vi har alla olika veck och ytor, så det bästa är att skräddarsy piercingen efter dig. Till skillnad från den mjukare vävnaden i öronsnibben är brosk inte lika medgörligt, så man kan inte tvinga det till onaturliga positioner. Om du gör det, riskerar du att betala för det i smärta och ärrvävnad. Om du arbetar med formerna du redan har och är varsam med att inte sätta press på dem, är chansen mycket större att du får en lycklig piercing.

Den största skillnaden mellan brosk- och örsnibbpiercings är läktiden. En örsnibb kan läka på 6-8 veckor, medan en broskpiercing kan ta upp till mellan 6 månader och 1 år innan den är fullt läkt.
Piercingen kan värka eller ömma ett bra tag efter att man gjort den och du måste vara aktsam med att sova på den sidan, hålla telefoner emot den, leka med den eller på andra sätt utsätta piercingen för tryck. Om du inte tar hand om den på ett milt sätt, kan brosk bygga upp stora knölar av rödaktigt eller hudfärgad ärrvävnad runtom piercingen.

Genom att eliminera problemet kan du oftast hjälpa ärrvävnaden att försvinna (t.ex. genom att sluta sova på den) men det kan bli permanent, så det ligger verkligen i ditt intresse att ta hand om din broskpiercing redan från dag ett. Tillsammans med navlar är broskpiercings några av de piercings som är svårast att läka.

Värt att tänka på gällande broskpiercings: Låt ALDRIG ALDRIG ALDRIG någon göra en piercing genom ditt brosk med en håltagningspistol! Det är en säker garanti till förlängd läktid med ökad smärta och ärrvävnad. Pistoler är inte tillverkade för att pierca genom struktural vävnad och kan orsaka skada. Vidare så är stiften pistolerna använder för korta för att tillåta svullnaden orsakad av pistolhål. Om vävnaden blir begränsad under svullnaden löper du större risk för ärrvävnad. Genom att pierca brosk med pistol öppnas dörren till en helt ny värld av möjliga komplikationer. Gör det inte.

<- Tillbaka till Piercings