EARL

Denna piercing var relativt ovanlig för 15-20 år sedan, men har sedan dess vuxit i popularitet, både på gatan och i tv-rutan. Du har kanske sett Erl Van Aken, mannen piercingen fick sitt namn ifrån, i vampyrfilmen Blade, där han spelar karaktären Von Esper. Ett av piercingens största framträdanden skedde i filmen Flykten från Absolom, där Stewart Wilsons karaktär hade inte bara en, utan tre, erl-piercings. Denna film fick upp ögonen på många för denna piercing.
Oavsett varför man vill ha den, så är den ett slående alternativ att smycka sig på, då den drar uppmärksamhet och intensitet till ögonen och ögonbrynslinjen.

Om du vågar dig på denna piercing så tar den dig ungefär 3-4 månader eller längre att läka och du sköter om den på samma sätt som en ögonbrynspiercing. Likt ögonbrynet har Erlen tendenser till att ändras och växa ut, speciellt om den blir irriterad eller infekterad.
Den ser ut att passera igenom näsbenet, men den går varken igenom ben eller brosk utan sitter endast i det lösa skinnet vid näsroten. Alla har inte mjuk, nypbar hud där för denna piercing, men det kontrollerar vi så klart innan vi gör det. Om man inte kan ha den, finns risken att den emigrerar väldigt snabbt. Personer med glasögon har märkt en större tendens till migrering på grund av irritation ifrån glasögonen, men det är beroende av den individuella anatomin. Om glasögonen inte kommer åt piercingen, bör det inte vara några problem.

<- Tillbaka till Ansikte