PIERCING

Piercings
Priser

Skötselråd
Att välja bodypiercer
Åldersgränser

Piercings

Generellt gällande alla piercings är att vi alltid sätter i ett läkesmycke som är ett par millimeter längre än själva piercingen. Detta görs för att det nypiercade området ska få utrymme att svullna och för att kunna rengöra området bra.

Gällande smycken för nygjorda piercings så rör vi oss mer och mer mot att använda invändigt gängade smycken. Detta betyder att gängningen sitter på kulan/kulorna, som således skruvas in i smycket.
Anledningen till detta är att det med invändigt gängade smycken inte åker igenom några gängor i din nygjorda piercing, vilket gör att det känns mindre och kan även minimera svullnaden.

Invändigt gängade smycken har i regel även fler gängor, vilket gör det mindre troligt att du tappar en kula. Däremot så bör man alltid hålla koll så att kulorna sitter bra, i de fall man bär gängade smycken.

Något som även kan nämnas är att läkningstider för samtliga piercings kan variera mycket från person till person. Allas förutsättningar för att läka piercings är unika. Om du har funderingar om din piercing är du mer än välkommen att höra av dig till oss antingen via mail eller telefon. Om du är i Göteborg är det bara att komma förbi studion för en pratstund.

Alkohol försämrar läkningen för alla piercings. Framförallt är alkohol blodförtunnande, vilket gör att nygjorda piercings svullnar mer och gör att svullnaden håller i sig längre.

Vi på Barbarella Bodypiercing utför aldrig någon piercing med en så kallad håltagningspistol. Vi använder en steril engångsnål som är framtagen specifikt för piercing. Håltagningspistoler går inte att sterilisera, vilket gör att risken för blodsmitta ökar drastiskt.